Vandaag is in de stad van David voor jullie een redder geboren.

Vandaag is in de stad van David voor jullie een redder geboren. Hij is jullie messias, de Heer.

Lucas 2: 11

Een week voordat de Adventsperiode begon, zijn drie baby's in onze gemeente gedoopt. Mooi om te zien hoe de Heer op deze drie kleine en kwetsbare mensen betrokken is. Zo laat God zich ook kennen. De geboorte van de messias als baby is eveneens een teken van Zijn verbintenis met ons, mensheid.

In deze Adventsweken kijken we vol verwachting uit naar de geboorte van Jezus. De herders in de buurt van Betlehem de schapen aan het hoeden waren, kregen als eerste een hemels geboortekaartje te zien en te horen. De redder voor jullie, mensen aan de zelfkant van de maatschappij, is geboren. Het is zover, de hulp is onderweg en Hij ligt in een voederbak.

Als er iets is wat we over God kunnen zeggen, is dat Hij in veel gevallen anders werkt dan dat wij verwachten, om niet te zeggen dat God vaak een tegenovergestelde actie doet dan wat wij logisch zouden vinden. Maar wat wij ook kunnen zeggen, is dat onze Redder altijd naar ons toe komt en Zijn hand uit steekt.

Daar mogen we vol verwachting naar uit kijken, dat God ons steeds opzoekt. Hij komt Zijn beloften na: de redder ís geboren, zoals is voorgezegd.

de bijbel open