Present en Kerst

Hebben Present en Kerst wat met elkaar te maken. Op het eerste gezicht niet, maar toch wel.

Kerst is als een feest van Licht goed bij ons bekend. Licht door de komst van Jezus, een teken van hoop. We vieren dat met licht van kaarsen en kerstboom, thuis en in de kerk.

Present is minder bekend. Dit is een interkerkelijke stichting, die zich inzet voor mensen die aandacht of hulp nodig hebben. Dat doen wij niet met woorden, maar met daden.

Wij slaan een brug tussen mensen, kerken enz. die iets willen geven in tijd en vaardigheden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Denk aan klussen, helpen bij verhuizing of om iets sociaals te doen met mensen in zorginstellingen, met een beperking of eenzame ouderen. Aanbod en vraag wordt op een zorgvuldige manier aan elkaar gekoppeld.

Het is een mooie en dankbare manier om zorg en liefde voor de samenleving met die samenleving te delen. Het is een vorm van “Kerk te zijn op maandag”.

Licht in het leven van mensen die hulp nodig hebben!

Als u een project wilt uitvoeren (tijdsbeslag halve of hele dag) dan kunt u zich melden bij Gerard Hoekstra ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Voorbeelden in 2018 zijn: woning opruimen waardoor kinderen hun vriendjes weer kunnen uitnodigen, huisuitzetting voorkomen, vrouwen uit Fier huisvesten, Sinterklaasfeest voor mensen / kinderen zonder geld en ga maar door.

Ons vast klusteam kan ook nog wel hulp gebruiken.

Wij hebben dit jaar 200 projecten uitgevoerd met ongeveer 700 vrijwilligers. En dit jaar een sluitende begroting, dankzij de giften van u, Diaconieën, Fondsen en Bedrijven. Bedankt!

Voor 2019 rekenen wij weer op u en de andere gevers. De verwachting is dat het aantal hulpvragen helaas alleen maar toeneemt.

Help Present om te helpen!

Een gift kunt u overmaken op bankrekening NL03 RABO 0149 9235 89 t.n.v. Stichting Present Leeuwarden. Dit is een zgn. ANBI instelling, waardoor onder bepaalde voorwaarden giften aftrekbaar voor de I.B. zijn.

Donateur worden voor bijv. € 25,-/ jaar kan ook; graag zelfs!

Wilt u meer informatie, bel dan met Pieter Kooistra tel. 0582880038; wij kunnen u ook over Present vertellen op uw vergadering, door een 10 minuten verhaal of PP presentatie. Of kijk op onze website www.stichtingpresent.nl/leeuwarden. Daar staat o.a. op: Ontdek hoeveel plezier/voldoening het geeft om samen met je vrienden, familie of voetbalteam een ander te ontmoeten en te helpen.  

evangelisatie, Present