Zoeken

      Registreer  
1 nov
2017

Mussen, mieren en mosterdzaadjes

‘De schepping ziet er reikhalzend naar uit …’ Rom 8: 19

Het was prachtig om zondag de kinderen te horen vertellen over hun ontdekkingen in het Zamenhofpark. Bladeren die zuurstof maken, resten van dieren die leven geven aan andere dieren. Een schepping die wonderlijk goed in elkaar past.

Een schepping die tegelijk gemis en verlangen oproept. Want die bloemen verdwijnen weer en die schitterende zonsopkomst bleek het begin te zijn van een grijze dag.

Het is als muziek die je in de verte hoort. Het klinkt prachtig, maar je hoort maar een paar flarden zo nu en dan. Dan rijdt er een vrachtauto voorbij of waait de wind een andere kant op, en weg is het geluid weer. Wat overblijft is het verlangen naar meer van die muziek.

Zo is de schepping: vol van Gods glorie, en tegelijk ook nog vol gemis, pijn, verdriet en dood. De schepping zelf staat op haar tenen zegt Romeinen 8, vol verlangen op de uitkijk naar de schepper die zal komen om alles weer recht te zetten. Mag de schepping in de komende weken zo voor ons een wegwijzer zijn die ons nog meer laat verlangen naar de komst van de goede schepper.

Laatst aangepast op woensdag, 01 november 2017 09:17

  Dat is een menu

Hulp nodig bij het aanmaken van een artikel?