Skip to main content

Kinderen en jeugd

Crèche

Oppas voor baby’s en peuters wordt gedaan voor en door de ouders. De oppas is voor de morgendiensten geregeld in de crèche en uitsluitend bedoeld voor die kinderen van wie de ouders de betreffende kerkdienst bezoeken. De opvang wordt verzorgd in twee verschillende groepen: 
  • Baby's
    Elke zondag is er babyoppas
    0 - 2,5 jaar
  • Peuters
    Samen zingen, spelen, knutselen of luisteren naar een mooi Bijbelverhaal.
    2,5 - 4 jaar

Kinder Bijbel Club

Regelmatig is er in de morgendienst kinderbijbelclub voor de basisschoolkinderen t/m groep 6. Hier wordt een bijbelvertelling en verwerking aangeboden op diverse niveaus. De kinderen gaan hier op een aangegeven moment tijdens de dienst naar toe.
0 - 10 jaar

Youngnited

Voor de kinderen van groep 7 en 8 is er Youngnited. Ongeveer 1x per maand kunnen ze tijdens de ochtenddienst naar een bovenzaal voor ontmoeting en bijbelonderwijs. We blijven dan de rest van de dienst boven en sluiten de ochtend daar met elkaar af. De invulling hiervan is elke keer weer anders.

We leren om bijbelteksten te lezen en om belangrijke verzen te onthouden. Soms doen we een spel of een activiteit, of een toneelstukje of rollenspel. Soms zijn we creatief bezig en maken we iets voor onszelf of om weg te geven. Geregeld schrijven we kaarten aan gemeenteleden of aan iemand anders waarvan we denken dat het ze goed doet.

We maken gebruik van de methode ‘Vertel het maar’ en dan het gedeelte voor de oudere kinderen of de jongerenpagina, maar we staan natuurlijk ook stil bij de christelijke feestdagen en bij verschillende thema’s zoals bidden, je naaste, liefde of een project in de kerk.

United

In de gemeente van Christus zijn jongeren al vanaf het begin van hun leven aan God verbonden. Hij wil hun God zijn en ze horen bij Hem. De gemeente heeft bij de doop de kinderen ontvangen als kinderen voor wie zij medeverantwoordelijk is.

Jongeren moeten door de gemeente geholpen en gestimuleerd worden om als volgelingen van Jezus Christus met God te leven en Hem te dienen. Een van de middelen om daaraan te werken is het geven van vormend onderwijs. Daarmee willen we de jongeren begeleiden naar een bewuste keus voor hun God, naar een levend lidmaatschap van de gemeente en naar een christelijk getuigenis in de hen omringende wereld. Het gaat daarbij om kennis van God, Zijn werk en Zijn Woord, maar ook om het hart en het gedrag van de jongeren. In de naam van het jeugdwerk, United, komt dit alles tot uiting.

United betreft de jongeren in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar. De groepen zijn ingedeeld op leeftijd.
United vindt 3x per 4 weken op maandagavond plaats en wordt geleid door mentoren. De mentoren worden door de kerkelijk werker inhoudelijk toegerust.
De United bijeenkomsten hebben wisselend 3 thema’s: Methode (er wordt gewerkt uit een methode om kennis over te dragen) gemeente inbreng (een gemeentelid komt vertellen over een onderwerp/levenservaring), eigen inbreng (er wordt een onderwerp besproken gekozen door de jongeren zelf).

Het kernteam houdt zich bezig met de organisatie van alles rondom de United avonden.

10 - 17 jaar

Ignited en belijdenis catechisatie

Voor de jongeren van onze gemeente die 17 jaar of ouder zijn wordt er catechisatie (Ignited) gegeven. Ignited is gericht op het doen van belijdenis, maar ook als je dit (nog) niet wilt of nog niet weet ben je van harte welkom. Avond en tijdstip worden gezamenlijk aan het begin van het jaar vastgesteld.

Daarnaast zijn er verschillende andere groepen, meer informatie bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijbelstudiegroep jongvolwassenen

Voor de jongvolwassenen is er een bijbelstudiegroep. Deze groep komt 1 keer in de twee weken bij elkaar bij iemand thuis. Op deze avond behandelt de groep een boekje of praten wij over andere geloofsonderwerpen die ons bezig houden. 
Ook houden wij van gezelligheid en eten we bijvoorbeeld met elkaar.

Mocht het je leuk lijken om je aan te sluiten bij onze groep, neem dan even contact op met: Marjon Koops

17 jaar en ouder