Skip to main content

Giften

Giften

Zonder giften is er geen Morgenster. Dankzij de giften van leden en vrienden kunnen we in Leeuwarden het evangelie (blijven) verkondigen en kunnen we elkaar helpen.

Met jouw financiële bijdrage kunnen wij o.a. het gebouw, de betaalde krachten (predikanten, kerkelijk werker en koster) en technische hulpmiddelen financieren. Daarnaast steunen we ook het zendingswerk, willen we kinderen het evangelie vertellen en is er ruimte voor gemeentezorg. Niets voor niets is ons slogan Hart voor God en hart voor mensen.

Alvast bedankt voor je gift!

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Is mijn gift belastingaftrekbaar?

Giften aan de kerk zijn op te voeren bij de aangifte van de inkomstenbelasting. De GKV heeft een ANBI status. Meer informatie kunt u op de website van gkv.nl vinden.

Collecte tijdens de kerkdiensten

SCIPIO app

Wellicht is het je opgevallen dat er mensen tijdens de dienst aan de collecte geven met hun smartphone. Deze nieuwe manier van geven werkt gewoon naast contant geld en heeft veel voordelen. Zo ben je niet beperkt door wat je aan contant geld bij je hebt én krijg je aan het einde van het jaar een overzicht van je giften (wat aantrekkelijk is voor de belasting). Maar bovenal hoef je voor de dienst niet meer na te denken of je genoeg contant geld bij je hebt.

Het gebruik van de scipio-app is simpel en eenvoudig. Je opent de app, selecteert het bedrag en klikt het doel aan.

Wil jij ook op deze slimme manier geven? 

Lees meer


Deurcollecte

Heb je geen app dan kan je gebruik maken van de deurcollecte.
Na afloop van de dienst staat iemand van de diaconie bij de uitgang.