Skip to main content
05 december 2023

The God Story

Onze gemeente doet mee aan het project The God Story. De kerkenraad heeft besloten om er het jaarthema van te maken en onze dominee preekt in dit kader 10 keer (themadiensten) over de de 10 geboden.
Even korte update van de projecten ben de stand van zaken. Veel werken en doen maar onderaan een ook prachtig schema om vooral mee te bidden.

 

De bedoeling;

Vandaag leeft een generatie (jong en oud) in Europa die niet of nauwelijks het evangelie kent. Het goede nieuws van God is hen nog nooit (of niet goed) uitgelegd. Velen hebben God niet afgewezen, maar zijn simpelweg niet bekend met wie Hij is. Wij willen daar als The God Story verandering in brengen! Sinds 2009 proberen we op verschillende eigentijdse manieren mensen van ‘nu’ te verbinden met Jezus. Omdat we geloven dat de hoop in Jezus voor iedereen is. Een aantal van onze kernwaarden zijn dat we samenwerken met de breedte van de plaatselijke Kerk, de Kerk toerusten om Jezus bekend te maken en niet-christenen op begrijpelijke wijze bekendmaken met de leven veranderende kracht van Jezus.

We zien veel enthousiaste christenen, die niet altijd goed weten hoe mensen in hun steden of directe omgeving te bereiken. The God Story helpt de Kerk om deze mensen van ‘nu’ te verbinden met Jezus. We rusten de Kerk toe door onze training ‘Het evangelie in 4 woorden’. Daarnaast helpen we kerken om hun zondagse dienst in te zetten als manier om missionair te kunnen zijn. En helpen we mensen in jouw stad of regio Jezus te ontmoeten door onze evangelisatie campagnes, evenementen op scholen en eendaagse evenementen.

Daarnaast moedigen we de kerk aan om ook met daden het evangelie bekend te maken. Samen de stad en haar wijken te bereiken met Gods liefde door onze daden. We sluiten aan bij lokale diaconale projecten. En willen samen in eenheid in actie komen in de stad.

 1. Stap1
  In kaart brengen van alle diaconale projecten in de stad. Het project levert aan: hoeveel vrijwilligers kunnen instappen, waar en wanneer. Bijv. voedselbank: Helpen inpakken en uitdelen van de pakketten van 8.00 - 12 uur maximaal 5 vrijwilligers
 2. Stap2
  The God Story stelt de website beschikbaar waar alle vacatures gepresenteerd worden, waar jeugdgroepen, individuen en volwassenen zich kunnen inschrijven. De vacatures worden door de kernteamleden gedeeld met de gemeenteleden uit de verschillende kerken.
 3. Stap3
  De actiedag breekt aan. Gezamenlijke start in kerk/ wijkgebouw. Daar worden belangrijke en praktische instructies gegeven, waarna iedereen vertrekt naar eigen project. De actiedag wordt afgesloten met een gezamenlijke afsluiting: Show and tell; Kort per project delen wat er is gedaan en wat het met je deed. Het moment om getuigenissen te delen.
 4. Stap4
  Een kans voor de kerk en haar diaconale projecten. Op zoek naar een blijvend vervolg? Nieuwe vrijwilligers binden aan de projecten? Daar is een actieve rol voor de projecten zelf weggelegd. Zorg dat er contactgegevens worden uitgewisseld en blijf mensen uitnodigen.